Välja rätt smink

Att välja rätt smink är lättare sagt än gjort. Det finns ett flertalet aspekter att fundera över för att finna rätt smink som passar till sin egen hudton och inte försämrar och torkar ut huden. Några faktorer som gör det lättare att hantera och bevara sitt smink har vi listat här för att underlätta och bidra.

1. Smink Kurs

Detta är ett bra alternativ för att man får nya synvinklar på sitt smink och sin hud. Man får även relevanta och matnyttiga tips från ett proffs som har utbildning och kunskap i området. Man får möjlighet att skaffa sig nya sminktekniker lära sig att se olika färgnyanser och hur de utvecklas utifrån sin egen hud.

2. Vårda Dina Penslar

För att verkligen lyckas med sitt sminkade och se till att det alltid håller en hög nivå är verktygen en viktig del. Köp rätt borstar och penslar som inte släpper ifrån sig hår efter en sminkning. Investera i mer kvalitativa produkter som håller en längre period. Rengör och vårda dina penslar och borstar så ökar livslängden avsevärt och man kommer tjäna in pengarna på livslängden gentemot de billigare produkterna.

3. Läppstift

Idag finns det läppstift som är anpassade och utvecklade för att fästa bra under en längre period på läpparna. Börjar man med att jobba med grunden för att underlätta för läppstiftet. Genom att lägga på ett väldigt litet lager foundation på läpparna hjälper man läppstiftet att sitta och det ger en mer neutral bas.

4. Ögonskugga

Som med läppstiftet är det samma koncept med ögonskugga. Det handlar om att lägga en bra bas för att möjliggöra ett bra utförande. Ett tunt lager med foundation på ögonlocken och pudra därefter lätt. Senare läggs en ljus ögonskugga som lager på detta. Senare kan man börja jobba med den mörkare ögonskuggan. Ett bra tips är att inhandla en ögonskugga som inte klibbar efter någon timme. Det varken blir snyggt eller är behagligt.

 

Publicerat i

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.