Kom igång med ditt sparande

Är du en person som tycker det känns svårt att komma igång med ett sparande? För många människor känns bara tanken på att börja spara pengar orimlig och omöjlig då det inte finns så mycket pengar över att spara. Här vill vi ge dig några enkla tips på hur du kommer igång med ditt sparande. Det finns dessutom fler möjligheter för dig att välja ett bra sparande då du kan jämföra olika sparkonton och dessutom se en beräkning på en potentiell vinst, läs mer på hittasparkontot.se

 

Spara i början på månaden

Det finns oftast mer pengar på ditt konto i början av månaden än i slutet, det är alltså bättre att sätta till exempel ett autogiro på ditt sparande i början av månaden så känns det lite lättare när sparpengarna ska sättas undan.

 

Spara en realistisk summa

Vilken summa är möjlig för dig att spara? Är det 100 kr i månaden så är det 100 kr, var realistisk i den summa du bestämmer ska gå till ditt sparande. Annars är det lätt att börja ta av sparpengarna när det börjar tryta i kassan. Du kan alltid öka på sparsumman senare när du har möjlighet, men i början handlar det om att komma igång.

 

Gör en budget och ha ett tydligt mål

Att göra en budget är ett klassiskt spartips men det är något som stämmer. Undersök ditt kontoutdrag från en månad för att se var pengarna går. Hur stora summor går åt till hyra, mat och transport? Vad kan du skära ned på och vad kan du spara? Ha också ett tydligt mål med ditt sparande. Genom att du har ett tydligt begränsat mål (och i början mindre mål) så gör det att du lättare kan nå ditt mål och få belöningen av ditt sparande.

 

Publicerat i

Kommentarer är stängda, men trackbacks och pingbacks är öppna.