Artiklar | Hudvård | Smink

10 Bästa Hårtoningarna 2023 – Bäst i test

Efter att ha spenderat åtskilliga timmar på att granska olika produkter, har vi nu samlat de 10 bästa hårfärgningarna som du kan hitta på marknaden 2023. I denna artikel kommer vi att fördjupa oss i varje enskild produkt och jämföra dem för att du ska kunna bestämma vilken som passar bäst för dig. Vare sig du letar efter en toning för att förbättra din naturliga hårfärg, dölja gråa strån eller göra en total makeover, borde du kunna hitta något för dig i vår lista över de bästa hårfärgerna 2023.

Hårtoningens roll

Hårtoning kan användas för att ändra din hårfärg temporärt. Det kan vara ett kul sätt att experimentera med olika utseenden utan att förbinda sig på lång sikt. Hårtoning kan också vara en fördelaktig lösning för personer med grått hår, eftersom det kan hjälpa till att dölja grånande strån och ge håret ett yngre och fräschare utseende.

L’Oréal Paris Casting Crème Gloss

Denna hårtoning från L’Oréal Paris ger en glänsande och naturlig färg. Dess formula är berikad med Royal Jelly, som är känt för sina stärkande och återfuktande egenskaper. Detta gör att håret känns mjukt och ser glansigt ut efter användning.

Garnier Olia

Garnier Olia är ett annat utmärkt alternativ som också riktar in sig på hälsan för ditt hår. Den innehåller naturliga ingredienser som kronärtskocka, kameliaolja och sheasmör, som hjälper till att skydda håret under färgningsprocessen och ge det ett varaktigt glans.

Fudge Professional Paintbox

Om du vill experimentera med ovanliga färger kan Fudge Professional Paintbox vara något för dig. Denna hårtoning tillåter dig att skapa personliga och kreativa färgkombinationer och upprätthåller samtidigt hårets kvalitet med sin konditionerande formula.

Revlon ColorSilk

Revlon ColorSilk är perfekt för de som vill dölja grå hår. Dess avancerade formel, som är berikad med provitamin B5, aminosyror och silkeproteiner, ger en jämn färgtäckning och håller gråa hårstrån under kontroll.

Manic Panic

Manic Panic är en annan utmärkt hårtoning för de som gillar att experimentera. Den kommer i en mängd olika, ljusa färger och innehåller inga skadliga kemikalier. Dessutom är alla deras produkter helt veganska och cruelty-free.

Wella Professionals Color Touch

Wella Professionals Color Touch ger en semi-permanent färg som är lätt att applicera och ger varaktig färg och glans. Dess formula är berikad med lipider och naturliga vaxer, som hjälper till att skydda och stärka håret under färgningsprocessen.

Clairol Natural Instincts

Clairol Natural Instincts är en annan fantastisk produkt för de som söker ett mer naturligt alternativ. En unik aspekt av denna hårtoning är att den innehåller kokos och aloe vera, vilket hjälper till att mjukgöra och återfukta håret.

Kevin Murphy Color. Bug

Kevin Murphy Color. Bug är perfekt för de som vill experimentera med färg utan långvarigt engagemang. Detta är ett färgpulver som du enkelt stryker på ditt hår för en omedelbar förändring.

Schwarzkopf Professional Igora Royal

Denna produkt från Schwarzkopf blir allt mer populär tack vare dess intensiva färgpigment och långvariga resultat. Det är dessutom skonsamt mot håret, vilket gör det till ett bra alternativ för dem som färgar håret ofta.

Naturtint Permanent Hair Color

Om du föredrar ett naturligt och ekologiskt alternativ kan du prova Naturtint Permanent Hair Color. Denna hårtoning är fri från aggressiva kemikalier och är berikad med växtbaserade ingredienser som aloe vera, solrosolja och jojobaolja.

Sammanfattningsvis är det viktigt att komma ihåg att varje persons hår är unikt och kan reagera annorlunda på olika produkter. Vi rekommenderar att du alltid gör ett stråtest innan användning för att se hur färgen kommer att se ut på ditt hår, samt för att säkerställa att du inte är allergisk mot någon av ingredienserna.

Vanliga frågor

Hur länge håller en hårtoning?

Det beror på vilken typ av hårtoning du använder och hur ofta du tvättar håret. Generellt sett kan en hårtoning hålla i upp till 6-8 veckor, men vissa produkter kan tappa sin intensitet efter några tvättar.

Kan jag använda hårtoning på blekt hår?

Ja, du kan använda hårtoning på blekt hår. Faktum är att blekt hår ofta tar åt sig färg bättre än naturligt hår. Var dock medveten om att resultatet kan vara mer intensivt på blekt hår och att färgen kan blekna snabbare.

Kommer en hårtoning att skada mitt hår?

De flesta hårtoningar är skonsamma mot håret och innehåller vårdande ingredienser. Vissa produkter kan till och med ge håret extra glans och fukt. Det är dock viktigt att följa användningsanvisningarna noggrant och inte använda produkten för ofta, eftersom överanvändning kan ge negativa effekter på hårets hälsa.

Kan jag applicera hårtoning själv hemma?

Ja, du kan applicera hårtoning själv hemma. De flesta hårtoningar levereras med tydliga instruktioner om hur du applicerar produkten. Det är viktigt att följa instruktionerna steg för steg för att uppnå det bästa resultatet.

Kan jag använda hårtoning under graviditeten?

Det rekommenderas att du rådfrågar din läkare eller barnmorska innan du använder hårfärg eller hårtoning under graviditeten. Vissa kemikalier i hårtoningar kan vara skadliga för dig och ditt barn. För att vara på den säkra sidan är det bäst att undvika hårtoning under graviditeten.